کاهش waiting در وردپرس

,
کاهش waiting در وردپرس

هنگامی که درباره سرعت سایت وردپرسی صحبت می کنیم، اکثر مواقع بر عملکرد front-end و بهینه سازی سرعت بارگذاری صفحه متمرکز می شویم. با این حال، گاهی بهتر است از سمت سرور که وبسایت شما در اصل از آنجا بارگذاری می شود، به این موضوع نگاه کنیم. امروز به تاثیر TTFB بر وبسایت شما و بحث درباره راه های راحتی به منظور کاهش آن می پردازیم. TTFB معمولا به عنوان یک از عوامل بهینه سازی نادیده گرفته می شود، اما در هنگام آزمایش سرعت سایت باید در نظر گرفته شود.

TTFB مخفف time to first byte است. به بیان ساده، اندازه گیری مدت زمانی است که مرورگر باید قبل از دریافت اولین بایت داده از سرور منتظر بماند. هرچه این مدت زمان دریافت داده بیشتر باشد، مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا صفحه برای بازدیدکننده نمایش داده شود. یکی از تصورات رایج غلط این است که TTFB پس از جستجوی DNS محاسبه می‌شود، با این حال، محاسبه TTFB در شبکه همیشه شامل network latency می‌باشد. 3 مرحله  Process و Delay و Latency ممکن است در هرجایی در این بین رخ دهند و به مجموع کلی TTFB شما اضافه کنند.

  1. درخواست به سرور

    هنگامی که کسی از وبسایت شما بازدید می‌کند، اولین چیزی که اتفاق می‌افتد، ارسال درخواست HTTP از کاربر به سرور است. در این مرحله، عوامل گوناگونی وجود دارند که در delay تاثیر دارند. زمان کند DNS lookup می‌تواند باعث افزایش زمان درخواست شود. اگر سرور از نظر جغرافیایی دور باشد، فاصله ای که داده باید بپیماید در latency موثر است. همچنین، اگر قوانین firewall پیچیده ای دارید، ممکن است زمان routing را افزایش دهد. و علاوه بر این موارد، سرعت اینترنت کاربر را فراموش نکنید.

  1. پردازش سرور

    پس از اینکه درخواست ارسال شد، سرور باید آن را پردازش کند و پاسخی تولید کند. این امر می‌تواند تعداد گوناگونی delay مانند فراخوانی آهسته پایگاه داده، اسکریپت های واسطه بیش از حد، ذخیره(cache) نشدن اولین پاسخ، کد یا قالبی که به طور مناسبی بهینه سازی نشده و منابع ناکافی سرور مانند disk I/O یا حافظه ایجاد کند.

  1. پاسخ به کاربر

    بعد از اینکه درخواست توسط سرور پردازش شد، باید آن را به کاربر ارسال کند. این مرحله هم از سرعت شبکه سرور و هم از سرعت اینترنت کاربر تاثیر می‌گیرد. اگر سرعت اینترنت کاربر پایین باشد، بر TTFB تاثیر می‌گذارد.

در کل، اگر سرعت بارگذاری زیر 100 میلی ثانیه باشد TTFB مناسب است. Google PageSpeed Insights برای هر پاسخی زمان کمتر از 200 میلی ثانیه را توصیه می‌کند. اگر در بازه 300 تا 500 میلی ثانیه هستید، تقریبا استاندارد است. و اگر بیش از 600 میلی ثانیه باشید، ممکن است در پیکر بندی سرور مشکلی وجود داشته باشد یا زمان آن فرا رسیده که به نرم افزار وب بهتری ارتقا پیدا کنید. یا اینکه می‌توانید دستور العمل های گفته شده در ادامه را دنبال کنید تا TTFB را کاهش دهید و به یاد داشته باشید که SSL/TLS نیز می‌تواند یکی از عوامل کندی هم باشد.

 

4 روش برای کاهش waiting در سایت

  1. استفاده از یک هاست پرسرعت با کانفیگ بهینه

    اولین راه برای بهبود زمان TTFB استفاده از یک هاست مناسب با تنظیمات بهینه است، چرا که جدا تاثیر آن بر روی افزایش سرعت سایت روی تجربه کاربری نیز بسیار تاثیری مستقیم و حیاطی دارد. اصولا کمتر هاست اشتراکی دارای TTFB مناسب است و اکثرا به شکل بهینه کانفیگ نشده‌اند، البته مخاطب حرف‌های بنده هاستینگ‌های ایرانی است چرا که ما از اکثر هاستینگ‌ها سرور تهیه کرده‌ایم و اکثرا در هاست های اشتراکی TTFB بالایی را داشتند، مگر سرور مجازی یا اختصاصی تهیه کرده باشید.

  2. استفاده از CDN مناسب

    راه دیگری برای کاهش TTFB استفاده از Content Delivery Network یا همان CDN است. CDN را می‌توان به شبکه توزیع محتوا ترجمه کرد . اگر وبسایتی دارید که میزبان کاربرانی از نقاط مختلف کشور یا جهان است، استفاده از CDN می تواند به شدت TTFB شما را کاهش دهد، البته در برخی مکان‌ها این موضوع صدق نمی‌کند مثلا ایران.

     

  3. استفاده از کش مناسب در سایت

    راه سوم و شاید راحت ترین راه کاهش TTFB استفاده از caching در وبسایت وردپرسی است. افراد زیادی فکر می کنند که تنها استفاده از caching می تواند باعث کاهش زمان بارگذاری صفحه شود، اما در حقیقت در کاهش TTFB نیز موثر است و همچنین زمان پردازش سرور را نیز کاهش می دهد.

  4. استفاده از یک DNS Provider معتبر (رایگان نباشد)

    DNS نیز در TTFB موثر است. محاسبه دقیق مقدار این تاثیر بسیار سخت است، اما همچنان می‌توانید زمان کلی DNS lookup را مشاهده کنید. Provider های سریع و آهسته ای وجود دارند. با استفاده از ابزار SolveDNS speed test می‌توانید از مکان‌های مختلف آزمایش لازم را انجام دهید.

در پایان

موارد متعددی وجود دارند که می توانید بهینه سازی یا تعمیر کنید تا TTFB را کاهش دهید، مانند database caching، Disk IO، Swap usage، RAM، تنظیمات PHP، تنظیمات MySQL، تنظیمات شبکه، TLS overhead و غیره. اما پیاده سازی و اجرای موارد گفته شده در بالا آسانتر هستند و عملکردتان را سرعت می بخشند. پس دفعه بعدی که شخصی از شما پرسید که چطور TTFB را کاهش دهیم، به یاد داشته باشید که هاست سریع وردپرس، CDN، Caching و DNS مواردی هستند که در این زمینه از اهمیت زیادی برخوردارند. رفع و بهبود این موارد راه حل مشکل TTFB است.

 

مطلب در تاریخ 26 خرداد 1399 به روز شده است

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.